Boraink

Kékfrankos vörösbor 2013

„A palackban lévő bor a Soproni borvidékről, Fertőrákosról származik. Mélyvörös színű, finom fűszeres, zamatos, kellemes fanyar íz és harmonikus savtartalom jellemzi. Ajánlom 14-16°C-on fogyasztva sertés-, borjú-, marha-, bárány és vadhúsokból készített fogásokhoz.” Alkoholfoka: 13,0 % Vol

Kékfrankos Rosé 2013

 Színe halvány rózsaszín, savai ropogósak, illata üde, friss. A reduktív technológiának és a szénsavnak köszönhetően intenzíven áramló virág és gyümölcs aromákkal rendelkező rose bor.

"OSZI" Cuvée 2013

 

Színe halvány rózsaszín, savai ropogósak, illata üde, friss. A reduktív technológiának és a szénsavnak köszönhetően intenzíven áramló virág és gyümölcs aromákkal rendelkező rose bor.

Fanni Rosé 2014

Merlot, Zweigelt és Cabernet Sauvignon házasításából készült a „Fanni Rosé 2014”. Illatában a piros gyümölcsök, de főképpen a málna dominál, harmonikus savakkal. Fanni üde, friss, élénk, cserfes, igazi színfoltot hoz a hétköznapjainkba, minden pillanatban igazi vidámságot varázsol a poharunkba. Fogyasztását 8-10°C-ra hűtve ajánlom szinte mindenhez.” Alkoholfoka: 12,5 % Vol

Irsai Olivér 2014

„Világos, zöldessárga szín, harmonikus savak, enyhén muskotályos, citrusos, bodzás íz, illat jellemzi. Korán érik, tehát augusztus közepétől szüreteljük, kizárólag kézi szedéssel. Friss üdítő jellegének köszönhetően kiválóan alkalmas baráti beszélgetések, bulik, kerti partik kísérőjének. Ajánlom 10-12 °C-ra hűtve, fűszeres ételek előtt, vagy szárnyas sültekhez, illetve gyümölcsös desszertekhez.” Alkoholfoka: 11,5 % vol

Irsai Olivér félédes 2014

 „Magyar eredetű fajta. Kocsis Pál állította elő 1930-ban a Pozsonyi Fehér és a Csabagyöngye keresztezésével. Világos zöldessárga, muskotályos illatú, harmónikus savakkal rendelkező bor, melyet a hozzá illeszkedő magas cukortartalom teszi teljessé. Szeretettel ajánlom az édesebb ízvilág kedvelőinek, főképp a hölgyeknek. Ajánlott nagyon hidegen 8-10 °C-on öblösebb pohárból kóstolni, hogy a rendkívüli gyümölcsaromák érvényesülni tudjanak. Szárnyas és gyümölcsös ételekhez ajánlott.” Alkoholfoka: 11,5 % vol

Szürkebarát 2014

 „A Szürkebarát (Pinot Gris) Franciaországból származik, a „Pinot” család ismert tagjaként. E palackban lévő bor a napsütötte „Ászári Kavicsos” dombokon termelt szőlőből készült. Sava bársonyos, ugyanakkor a magas cukorfoknak köszönhetően testes, tüzes, alkoholban gazdag. Harmóniáját a kesernyés mandula íz teszi még teljesebbé. Zamatai hosszan megmaradnak. Nagyszerű kísérője lehet enyhén fűszeres ételeknek, illetve csirke és halhúsoknak, de egy forró nyári napon szódával felspriccelve is tökéletes szomjoltó 8-10°C-on.” Alkoholfoka: 11,5 % Vol.

Szürkebarát félédes 2014

„A Szürkebarát az Ászári- régió legelterjedtebb fajtája. Szinte minden évben kiváló minőségű, zamatokban gazdag, telt fehérbort ad. Fűszeres illatú, extraktban gazdag, savai szépek, hosszan megmaradnak érzékünkben, emlékezetünkben. Ajánlom elsősorban hölgyeknek és az édeskés borokat kedvelő uraknak. Desszertekhez és könnyed, grillezett húsok mellé 10-12°C-on.” Alkoholfoka: 11,5 % vol.

Szürkebarát félszáraz 2013

„A Szürkebarát (Pinot Gris) Franciaországból származik, a „Pinot” család ismert tagjaként. E palackban lévő bor a napsütötte „Ászári Kavicsos” dombokon termelt szőlőből készült. Sava bársonyos, ugyanakkor a magas cukorfoknak köszönhetően testes, tüzes, alkoholban gazdag. Harmóniáját a kesernyés mandula íz teszi még teljesebbé. Zamatai hosszan megmaradnak. Nagyszerű kísérője lehet enyhén fűszeres ételeknek, illetve csirke és halhúsoknak, de egy forró nyári napon szódával felspriccelve is tökéletes szomjoltó 8-10°C-on.” Alkoholfoka: 12,5 % Vol.

Szürkebarát száraz 2012

„A Szürkebarát (Pinot Gris) Franciaországból származik, a „Pinot” család ismert tagjaként. E palackban lévő bor a napsütötte „Ászári Kavicsos” dombokon termelt szőlőből készült. Sava bársonyos, ugyanakkor a magas cukorfoknak köszönhetően testes, tüzes, alkoholban gazdag. Harmóniáját a kesernyés mandula íz teszi még teljesebbé. Zamatai hosszan megmaradnak. Nagyszerű kísérője lehet enyhén fűszeres ételeknek, illetve csirke és halhúsoknak, de egy forró nyári napon szódával felspriccelve is tökéletes szomjoltó 8-10°C-on.” Alkoholfoka: 12,5 % Vol.

Kövecses Cuvée száraz 2014.

„A „Kövecses” Cuvée a Viktória Gyöngye, Nektár és a Szürkebarát házasításából született, ahogyan a „régi öregek” mondanák: az Ászári Kövecsesen. Illatban virágos jegyek fedezhetőek fel, ízben pedig a kavicsos talajnak köszönhetően kis ásványosság, harmonikus savakkal. Összességében egy üde, könnyed, jól iható bor. Fogyasztását 8-10°C-ra hűtve ajánlom, baráti társaságban, vagy csak úgy…” Alkoholfoka: 12,0 % Vol.

Olaszrizling száraz 2013.

„Az Olaszrizling a legnagyobb területen termesztett fehér szőlőfajta Magyarországon. Borát a keserű mandulára emlékeztető íz és zamat, a harmonikus savtartalom, illetve diszkrét gyümölcsös aromája teszi különlegessé. Színe sárgászöld. Fajtajelleges, száraz, igazi férfias, reduktív bor. Későn érő fajta, október első felében szüreteljük. Elsősorban a fűszeres sertés és marha húsokhoz ajánlom 8-10°C fokra hűtve.” Alkoholfoka: 13,0 %

3Z Zengő, száraz fehérbor, 2014.

„A palackban lévő bor több, mint 90 %-ban Zengő, a maradék pár százalékban Szürkebarát és Rajnai Rizling. A Zengő magyar nemesítés, Hungarikum bor fajta. Király Ferenc állította elő az Ezerjó és a Bouvier keresztezésével. Illatban bodzás, virágos jegyek fedezhetőek fel, ízben a citrusos savak dominálnak. 8-10°C-ra hűtve, a meleg nyári napokon tökéletes szomjoltó lehet.” Alkoholfoka: 12,0 % Vol.

Zweigelt száraz 2014.

„A palackban lévő bor közepes intenzitású, bíborvörös színű, gyümölcsös, fűszeres, könnyed, jól iható vörösbor. Ajánlom 14-16°C-on fogyasztva sertés-, borjú-, marha, bárány és vadhúsokból készített fogásokhoz.” Alkoholfoka: 12,5 % Vol.