A Bősze Pincészet borai

2017Kövecses

A „Kövecses” a Viktória Gyöngye, Zengő és a Nektár házasításából született, azaz három MAGYAR szőlőfajtából. Ahogy a „régi öregek” mondanák: az ászári Kövecsesen. Már illatában is a frissesség domborodik, melyet a szén-dioxid még tovább fokoz. Ízében pedig a kavicsos talajnak köszönhetően kis ásványosság fedezhető fel fantasztikus ízharmóniában.

Összességében egy üde, könnyed, jól iható, kiváló reduktív bor. Személyes kedvencem, csak ajánlani tudom bármikor bármihez…

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 12%vol
Palackozta h0367
nébih ESQH

2017Kvaterka

A Kvaterka három szőlőfajtának a házasításából született: Szürkebarát, Chardonnay és Irsai Olivér. Reduktívan elkészített borok kerültek egy palackba. Könnyed, zamatos, illatos…
Miért pont Kvaterka? A szó jelentése: kedélyes borozgatás baráti társaságban. Aki megkóstolja az érteni fogja, ez egy beszélgetős bor…

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 11%vol
Palackozta h0367
nébih FFBY

2017Fanni Rosé

Zweigelt, Merlot és Kékfrankos házasításából készül a „Fanni Rosé”. Illatában a piros gyümölcsök, de főképpen a málna és a piros ribizli dominál, harmonikus savakkal és frissítő szén-dioxiddal.

Fanni üde, friss, élénk, cserfes, igazi színfoltot hoz a hétköznapjainkba. Minden pillanatban igazi vidámságot varázsol a poharunkba. Fogyasztását 8-10 °C-ra hűtve ajánlom szinte mindenhez.

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 12,5%vol
Palackozta h0367
Nébih ESQJ

2017CHARDONNAY

A Chardonnay úgynevezett világfajta. A világ minden szőlő- és bortermelő országában ismerik és termesztik, tehát Ászáron is.
A palackba töltött bor stílusában egy könnyed reduktív vonalat képvisel. Mind ízében, mind illatában egy fajtajelleges Chardonnayt fedezhetünk fel. Ezt meg kell kóstolni. Egy nagyon jó ivású bor, akár a hétköznapokra is.

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 11,5%vol
Palackozta h0367
nébih FDYW

2017IRSAI OLIVÉR

Magyar eredetű fajta. Kocsis Pál állította elő 1930-ban a Pozsonyi fehér és a Csabagyöngye keresztezésével. Világos zöldessárga, muskotályos illatú, harmonikus savakkal rendelkező bor, melyet a hozzá illeszkedő magas cukortartalom teszi teljessé. Szeretettel ajánlom az édesebb íz világ kedvelőinek, főképp a hölgyeknek. Ajánlott nagyon hidegen 8-10 °C fokon öblösebb pohárból kóstolni, hogy a rendkívüli gyümölcsaromák érvényesülni tudjanak. Szárnyas és gyümölcsös ételekhez ajánlott fogyasztani.

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 11%vol
Palackozta h0367
nébih FJTC

2013SZÜRKEBARÁT

A szürkebarát (pinot gris) Franciaországból származik. A „pinot” család ismert tagjaként e palacban lévő bor a napsütötte „ászári kavicsos” dombokon termelt szőlőből készült.

Sava bársonyos, ugyanakkor a magas cukorfoknak köszönhetően testes, tüzes, alkoholban gazdag. Harmóniáját a kesernyés mandula íz teszi még teljesebbé. Zamatai hosszan megmaradnak.

Egy-egy forró nyári napon szódával felspriccelve is tökéletes szomjoltó 8-10 °C-on.

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 12%
Palackozta h0367
nébih FDYX

2017PINOT GRIS

A szürkebarát (pinot gris)  az ászári-régió legelterjettebb fajtája. Szinte minden évben kiváló minőségű, zamatokban gazdag, telt fehér bort ad. Fűszeres illatú, extraktban gazdag, savai szépek, hosszan megmaradnak érzékünkben, emlékezetünkben.

Ajánlom elsősorban hölgyeknek és az édeskés borokat kedvelő uraknak, desszertekhez és könnyed, grillezett húsok mellé 10-12 °C-on.

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 12,5%vol
Palackozta h0367
nébih FMEV
Rizling 2017

2017BŐSZE RIZLING

A palackba zárt bor nem hétköznapi Rizling házasítás. 50% Olaszrizling és 50% Rajnai Rizling. Az évjáratnak köszönhetően egybe ért az érési idejük és ekkor gondoltam, hogy megpróbálkozom a két külön-külön is kiváló fajtának az egybeszüretelésével és egyben házasításával. Izgalmas bor lett belőle. Pont annyira Olaszos, mint amennyire Rajnais…

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 12%vol
Palackozta h0367
nébih FJTD

2015CABERNET SAUVIGNON

A palackban lévő Cabernert Sauvignon 12 hónapot töltött negyedik töltésű fa hordóban. Egy közepes intenzitású rubinvörös színű, fűszeres, aszalt gyümölcsös ízvilágú vörösbor.

Fogyasztását 16-18 °C-on ajánlom ,szarvas ételek kiváló kísérője.

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 12,5%vol
Palackozta h0367
nébih FMEV

2017ZWEIGELT

A palackban lévő bor közepes intezitású, bíborvörös színű, gyümölcsös, enyhén fűszeres, könnyed jól iható vörösbor.

Ajánlom 14-16 °C–on fogyasztva sertés, borjú, marha, bárány és vadhúsból készített fogásokhoz. De a hétköznap estéket is kiválóan színesíti.

Űrtartalom 0,75 l
Alkoholfok 13%vol
Palackozta h0367
nébih FMEX

Lépj kapcsolatba velünk

Loading...